Wanneer kunnen we weer zwemmen bij de GSGH ?

Hopelijk is iedereen nog of weer gezond en gaan we weer aan het zwemmen denken voor op de donderdag avond. Er zitten echter nog al wat haken en ogen aan…

 

In principe is iedereen weer van harte welkom om te komen zwemmen, alleen is er wel een probleem. Het doelgroepen bad is op dit moment nog gesloten, vanwege werkzaamheden aan het tegelwerk op de bodem, naar verwachting is dit vanaf maandag 18 mei gereed om te gebruiken.

 

Helaas treed er dan een ander probleem in werking. Gezien de richtlijnen van het RIVM mogen we maar 30 bezoekers (18+) toelaten in het gehele gebouw. Nu zwemmen wij tegelijk (niet in hetzelfde bad) met de Helmondse Watervrienden. Hierdoor komt het totaal aantal bezoekers GSGH en HWV ver boven de 30 bezoekers uit. Ik weet niet hoe we hier mee om mogen/kunnen gaan. Er is namelijk niets bekend over verschillende zwembaden. Als het zo mocht zijn dat er per zwembad (doelgroepen – wedstrijdbad) 30 bezoekers mogen zijn dan zou het geen probleem veroorzaken.

 

Anderzijds is de vraag of onze leden van GSGH wel 1,5 meter afstand kunnen houden tot elkaar, aangezien er ook hulpbehoevende leden bij ons zwemmen. Ook het verkleden in de kleedkamers is lastig te regelen met de 1,5 mtr regelgeving.

Daarbij kunnen wij niet te dicht bij de kinderen komen waardoor het 1 op1 zwemmen erg lastig wordt.

Bovendien is er het vermoeden dat het virus niet door het chloorwater overgebracht kan worden mits het chloorgehalte verhoogt wordt, en ook daar hebben we nog geen informatie gekregen van Laco.

Ook zij zijn nog zoekende hoe we het een en ander goed en veilig kunnen regelen.

Hopelijk komen we nog aan zwemmen toe voor de vakantie, maar dan moeten we zorgen dat we dat veilig en zonder risico kunnen doen en dat vergt nog even tijd.

 

Kortom we willen graag, maar alleen als het gegarandeerd veilig kan en volgens de regels en dat is nu nog niet zo, we houden jullie op de hoogte.

 

Met vriendelijke groet,

 

Bestuur en vrijwilligers van de GSGH

 

Geef een reactie