Over Ons

GSGH is een gehandicapten sportvereniging en is opgericht op 17 maart 1978

GSGH geeft zwemles aan deelnemers vanaf 4 jaar. We werken volgens het ABC systeem van de KNZB. Ook bestaat de mogelijkheid om recreatief te zwemmen, waarbij toezicht aanwezig is.

De lessen worden gegeven in zwembad De Wissen in Helmond op donderdag van 19.05 tot 20.15 uur in het doelgroepen bad. (kijken alleen op afspraak).

Het doelgroepen bad beschikt over 2 trappen voorzien van leuningen aan beide kanten. Ook is er een tillift aanwezig, waarmee de transfer gemaakt kan worden vanuit de stoel tot in het water mbt een tilzak.

Het streven is om 1 op 1 les te geven tot de deelnemer in staat is om in een kleine groep zwemles te krijgen. Hiervoor hebben we een grote groep vrijwilligers die iedere week belangeloos klaar staan. Van deze vrijwilligers zijn er een aantal die in bezit zijn van de nodige papieren om zwemles te geven, het kader personeel. De overige vrijwilligers hebben een interne opleiding gevolgd. Ook hebben we ieder seizoen een leerling van de middelbare school die bij ons de maatschappelijke stage invult.

 Natuurlijk willen ook onze deelnemers graag hun zwemdiploma halen, hiervoor hebben we 1 keer per jaar diploma zwemmen op de agenda staan. Omdat onze deelnemers vaak niet alles binnen het jaar geleerd krijgen hebben we ook certificaten welke als tussen stap gegeven worden.

 Eind 2010 willen we een picto’s systeem voor het zwemmen binnen de vereniging hebben opgezet.

 Voor overige vragen willen wij u verwijzen naar het contactformulier.