Laatste stand van zaken betreft zwemmen

Beste leden van de GSGH,

Helmond, 29 mei 2020

Bij deze nieuws of we gebruik kunnen maken van het zwembad. Ik had gehoopt goed nieuws te hebben dat we in juni nog zouden kunnen gaan zwemmen, maar dat gaat helaas niet lukken.

Wij zijn donderdag j.l. als bestuur in het zwembad geweest om te zien hoe we het een en ander zouden kunnen regelen, maar er zijn zoveel beperkingen en regels dat dit voor ons niet mogelijk is.

Je moet bijvoorbeeld reserveren als je wil komen zwemmen en er moeten mensen buiten staan om je op te wachten om dan gezamenlijk naar het zwembad te gaan via een heel ingewikkelde loop route om maar 1 richting verkeer te hebben. De rolstoel lift is nog steeds kapot, dus niet bruikbaar.
De WC’s. douches en kleedkamers zijn gesloten, dus eigenlijk moet je in badkleding aankomen en weer weg gaan, dat gaat voor veel van onze leden gewoon niet.
In het zwemwater is er een route aangegeven zodat je de 1,5 mtr. afstand moet aanhouden, dus je moet op een bepaalde manier gaan zwemmen.

Dit zijn zoveel beperkingen en regels waardoor het zwemmen in juni helaas niet door kan gaan.
Op 1 juli begint de zomer vakantie voor het zwembad, dus voor de zomervakantie komen we niet meer aan zwemmen toe. We hadden graag nog de 4 weken die we nog hebben voor de zomervakantie willen zwemmen, maar dat gaat helaas dus niet.
We vinden het erg jammer en het spijt ons dat we deze beslissing hebben moeten nemen.

Hoe gaan we verder?

We houden jullie op de hoogte hoe we hier mee verder gaan en hoe de toekomst er voor de GSGH met betrekking tot het zwemmen er uit gaat zien. Nadere informatie volgt.
Met vriendelijke groet,

Bestuur GSGH

Namens de voorzitter,

Martin Gerritsen

Wanneer kunnen we weer zwemmen bij de GSGH ?

Hopelijk is iedereen nog of weer gezond en gaan we weer aan het zwemmen denken voor op de donderdag avond. Er zitten echter nog al wat haken en ogen aan…

 

In principe is iedereen weer van harte welkom om te komen zwemmen, alleen is er wel een probleem. Het doelgroepen bad is op dit moment nog gesloten, vanwege werkzaamheden aan het tegelwerk op de bodem, naar verwachting is dit vanaf maandag 18 mei gereed om te gebruiken.

 

Helaas treed er dan een ander probleem in werking. Gezien de richtlijnen van het RIVM mogen we maar 30 bezoekers (18+) toelaten in het gehele gebouw. Nu zwemmen wij tegelijk (niet in hetzelfde bad) met de Helmondse Watervrienden. Hierdoor komt het totaal aantal bezoekers GSGH en HWV ver boven de 30 bezoekers uit. Ik weet niet hoe we hier mee om mogen/kunnen gaan. Er is namelijk niets bekend over verschillende zwembaden. Als het zo mocht zijn dat er per zwembad (doelgroepen – wedstrijdbad) 30 bezoekers mogen zijn dan zou het geen probleem veroorzaken.

 

Anderzijds is de vraag of onze leden van GSGH wel 1,5 meter afstand kunnen houden tot elkaar, aangezien er ook hulpbehoevende leden bij ons zwemmen. Ook het verkleden in de kleedkamers is lastig te regelen met de 1,5 mtr regelgeving.

Daarbij kunnen wij niet te dicht bij de kinderen komen waardoor het 1 op1 zwemmen erg lastig wordt.

Bovendien is er het vermoeden dat het virus niet door het chloorwater overgebracht kan worden mits het chloorgehalte verhoogt wordt, en ook daar hebben we nog geen informatie gekregen van Laco.

Ook zij zijn nog zoekende hoe we het een en ander goed en veilig kunnen regelen.

Hopelijk komen we nog aan zwemmen toe voor de vakantie, maar dan moeten we zorgen dat we dat veilig en zonder risico kunnen doen en dat vergt nog even tijd.

 

Kortom we willen graag, maar alleen als het gegarandeerd veilig kan en volgens de regels en dat is nu nog niet zo, we houden jullie op de hoogte.

 

Met vriendelijke groet,

 

Bestuur en vrijwilligers van de GSGH

 

COVID-19

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet gisteren besloten om alle sportclubs als kantines per direct te sluiten voor een periode voor alsnog 3 weken. Het gevolg hiervan is dat de wissen ook gesloten tot en met 6 april. Dit houdt in dat zwemvereniging G.S.G.H. al haar zwemactiviteiten tot en met 6 april aflast. Wij zullen u op de hoogte brengen als de zwemvereniging haar activiteiten weer zal gaan hervatten.

Mocht u nog vragen hebben omtrent deze aflasting dan kan u uw vragen stellen door een email te sturen naar info@gsgh.nl

Carnaval!

Zoals jullie misschien aan de titel hebben kunnen zien, staat het carnavalsseizoen weer op het punt van losbarsten.

Dit houdt in dat onze instructeurs een dag extra nodig hebben om bij te komen van al dat feestgedruis.

En dat de vereniging niet de veiligheid van uw kind kan garanderen op de eerst volgende zwemles.

Daarom hebben ze op basis daarvan besloten om de zwemles van donderdag 6 maart 2019 niet door te laten gaan.

Iedereen een hele fijne carnaval toegewenst en we zien jullie graag weer terug op donderdag 14 maart 2019. Mocht u alsnog verhinderd zijn? Geef dat dan tijdig door via het afmeldformulier op onze website. 

Donderdag a.s. geen zwemmen

Hallo allemaal, 

Op donderdag 13 december 2018 zal de zwemlessen helaas gecanceld worden. Dit omdat zwemvereniging G.S.G.H. op die dag onvoldoende vrijwilligers heeft om de veiligheid van u als uw zoon/dochter te kunnen garanderen. 

Ook zal op 20 december 2018 het laatste keer zijn dat u of uw zoon/dochter kan zwemmen voor het jaar 2018. De zwemlessen zullen dan weer hervat gaan worden op 10 januari 2019.

Mocht u vragen hebben over de data van vakanties of over de lessen dan kan u ten alle tijden hier terecht. 

Verder rest het ons nog om u een prettige dag te wensen. 

Met vriendelijke groet, 

Het bestuur van zwemvereniging G.S.G.H. 

G.S.G.H. Krijgt hoogbezoek!

Zwemvereniging G.S.G.H. Heeft afgelopen weekend via een E-mail mogen vernemen dat Sinterklaas ook dit jaar zwemvereniging G.S.G.H. niet over zal slaan. Hij zal naar eigen zeggen twee pieten naar de vereniging sturen. De goedheiligman kon die avond helaas geen tijd meer maken om zelf te langs te komen. De pieten zullen volgens Sinterklaas een bezoek brengen aan de vereniging op donderdag 29 november 2018. Hoe laat kon hij nog niet zeggen. Ook kon hij niet zeggen welke pieten er zouden komen….. Ook voor de vereniging blijft het dus nog één grote verrassing.

Voor de Ouder(s)/Verzorger(s)

U kunt op deze avond rekening houden dat er een uitloop is van onze reguliere zwemlessen. Dus uw zoon of dochter zal mogelijk later klaar zijn met zijn of haar zwemles. Houd hier dus rekening mee. Op deze avond zullen er GEEN foto’s gemaakt worden door de vrijwilligers van zwemvereniging G.S.G.H. Dit door de wet AVG die eind mei afgelopen jaar is ingegaan.

Verder hopen wij een hele mooie Sinterklaas avond te kunnen verzorgen voor de kinderen als vrijwilligers.

Donderdag aanstaande is er familiezwemmen!

Beste Bezoeker van ons website.

Aanstaande donderdag is de laatste keer zwemmen van het seizoen 2017-2018. En om die reden sluiten wij dit mooie seizoen af met familiezwemmen. Dit houdt in dat alle leden van gsgh zijn of haar familie mee mag nemen.

Dus zit jij bij de vereniging en ben je er aankomende donderdag erbij? Neem dan je familie mee en neem voor de laatste keer van dit seizoen een duik!

Wij van zwemvereniging GSGH sluiten dit seizoen goed af als een seizoen die voor een ieder een hoogtepunt had. En daar zijn wij blij mee!

De nieuwe agenda data hebben wij al verwerkt in ons systeem dat al online staat.

Verder rest het ons nog om u en/of uw zoon/dochter een fijne zomervakantie toe te wensen.

Wij zien u graag 6 september bij ons aan het bad terug!

Nieuwe Website!

gsgh.nl gaat verhuizen dus dit houdt ook in dat er een compleet nieuwe website gaat komen!

Wij werken er hard aan om alles zo snel mogelijk voor u om te zetten dit vergt helaas wel enig geduld. Mocht u de normale website willen gebruiken? kijk dan op www.oud.gsgh.nl