Laatste stand van zaken betreft zwemmen

Beste leden van de GSGH,

Helmond, 29 mei 2020

Bij deze nieuws of we gebruik kunnen maken van het zwembad. Ik had gehoopt goed nieuws te hebben dat we in juni nog zouden kunnen gaan zwemmen, maar dat gaat helaas niet lukken.

Wij zijn donderdag j.l. als bestuur in het zwembad geweest om te zien hoe we het een en ander zouden kunnen regelen, maar er zijn zoveel beperkingen en regels dat dit voor ons niet mogelijk is.

Je moet bijvoorbeeld reserveren als je wil komen zwemmen en er moeten mensen buiten staan om je op te wachten om dan gezamenlijk naar het zwembad te gaan via een heel ingewikkelde loop route om maar 1 richting verkeer te hebben. De rolstoel lift is nog steeds kapot, dus niet bruikbaar.
De WC’s. douches en kleedkamers zijn gesloten, dus eigenlijk moet je in badkleding aankomen en weer weg gaan, dat gaat voor veel van onze leden gewoon niet.
In het zwemwater is er een route aangegeven zodat je de 1,5 mtr. afstand moet aanhouden, dus je moet op een bepaalde manier gaan zwemmen.

Dit zijn zoveel beperkingen en regels waardoor het zwemmen in juni helaas niet door kan gaan.
Op 1 juli begint de zomer vakantie voor het zwembad, dus voor de zomervakantie komen we niet meer aan zwemmen toe. We hadden graag nog de 4 weken die we nog hebben voor de zomervakantie willen zwemmen, maar dat gaat helaas dus niet.
We vinden het erg jammer en het spijt ons dat we deze beslissing hebben moeten nemen.

Hoe gaan we verder?

We houden jullie op de hoogte hoe we hier mee verder gaan en hoe de toekomst er voor de GSGH met betrekking tot het zwemmen er uit gaat zien. Nadere informatie volgt.
Met vriendelijke groet,

Bestuur GSGH

Namens de voorzitter,

Martin Gerritsen